/

Spelen met de Sterrennacht van Vincent van Gogh

De sterrennacht, 1889
De sterrennacht, 1889

De Griekse ontwerper Petros Vrellis heeft een intrigerende interactieve animatie gemaakt van Vincent van Gogh’s bekende schilderij De Sterrennacht.

Een interactieve Sterrennacht
Vrellis heeft zich laten inspireren door de beweging van de wolken die Van Gogh op het bekende werk heeft geprobeerd vast te leggen. De Griek maakte met behulp van openFrameworks – een open source pakket waarmee creatieve toepassingen voor computer en mobiele telefoon kunnen worden ontworpen – een interactieve versie van het schilderij.

Gebruikers kunnen de wolken in de animatie zelf laten bewegen en hebben ook invloed op het geluid dat in de animatie wordt gebruikt. Het meesterwerk dat Van Gogh in 1889 maakte, komt hierdoor als het ware tot leven. Bekijk hieronder een demo-video:

Lees ook: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: