Te koop: achttiende-eeuwse waterput

De achttiende-eeuwse waterput
Wie de tuin nog onder handen moet nemen kan dinsdag bij veilinghuis Christie’s terecht. Daar worden dan namelijk vierhonderd beelden, bloempotten en fonteinen verkocht. Er kan onder meer geboden worden op een achttiende-eeuwse waterput.

Het gaat om objecten uit de collectie van Piet Jonker, een Nederlands bedrijf dat onder meer historische bouwmaterialen, antieke schouwen en vloeren verkoopt. Bij Christie’s wordenvierhonderd historische tuinornamenten geveild. Objecten die niet zo snel in het tuincentrum te vinden zullen zijn.

- advertentie -

Het gaat bijvoorbeeld om een achttiende-eeuws waterput, Franse ‘Arras’ gietijzeren bankjes en een negentiende-eeuwse kopie naar de beroemde Nymf met de Schelp uit het Louvre. Het veilinghuis verwacht dat de waterput tussen de 5.000 en 8.000 euro op zal brengen.

Er zijn niet alleen tuinornamenten te koop. Ook voor het interieur kunnen inkopen gedaan worden. Zo wordt bijvoorbeeld een wit marmeren Italiaanse haardschouw uit het midden van de achttiende eeuw geveild. Daarnaast kan men bij het veilinghuis onder meer terecht voor een set opgezette struisvogels.


Kopie naar de ‘Nymf met de Schelp’ (linksboven), Arras tuinbankjes (links onder) en de wit marmeren Italiaanse haardschouw en opgezette struisvogels(rechts)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: