30.000 euro voor Nintendo-spel uit 1987

Stadium Events
Stadium Events
Bij een veiling op eBay is maar liefst 30.000 euro neergelegd voor een oud computerspel. Het gaat om een zeldzaam exemplaar van het Nintendo-spel Stadium Events.

Dit spel werd in 1986 uitgebracht in Japan. Een jaar later verscheen het in Amerika. Spelers konden in Stadium Events meedoen aan verschillende olympische atletieknummers, waaronder de 100 meter sprint, hordelopen en verspringen.

Bijzonder aan het geveilde exemplaar is dat die nog in zijn originele fabrieksverpakking zat. Het spel is zeldzaam omdat er maar weinig van zijn gemaakt. Kort na verschijning besloot de uitgever de stekker uit het project te trekken.

Het spel werd verkocht door een oud-werknemer van Nintendo. Hij kreeg het spelletje in de jaren negentig in bezit en wist lange tijd niet dat het exemplaar zoveel geld waard was.

- advertentie -

Lees ook: 2400 DOS-spellen via browser te spelen

Stadium Events – NES Gameplay

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: