30.000 euro voor Nintendo-spel uit 1987

Stadium Events
Stadium Events
Bij een veiling op eBay is maar liefst 30.000 euro neergelegd voor een oud computerspel. Het gaat om een zeldzaam exemplaar van het Nintendo-spel Stadium Events.

Dit spel werd in 1986 uitgebracht in Japan. Een jaar later verscheen het in Amerika. Spelers konden in Stadium Events meedoen aan verschillende olympische atletieknummers, waaronder de 100 meter sprint, hordelopen en verspringen.

Bijzonder aan het geveilde exemplaar is dat die nog in zijn originele fabrieksverpakking zat. Het spel is zeldzaam omdat er maar weinig van zijn gemaakt. Kort na verschijning besloot de uitgever de stekker uit het project te trekken.

Het spel werd verkocht door een oud-werknemer van Nintendo. Hij kreeg het spelletje in de jaren negentig in bezit en wist lange tijd niet dat het exemplaar zoveel geld waard was.

- advertentie -

Lees ook: 2400 DOS-spellen via browser te spelen

Stadium Events – NES Gameplay

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: