Dark
Light

Vuilnisbelt-spellen Atari bijzonder populair

1 minuut leestijd
ET Extra-Terrestrial (Microsoft)
Het geflopte spel 'ET Extra-Terrestrial' (Afb: Microsoft)

Afgelopen voorjaar vonden computerarcheologen op een vuilstort in de Amerikaanse staat New Mexico een grote hoeveelheid afgekeurde spellen van computerfabrikant Atari. De spellen blijken erg populair.

De stad Alamogordo, waar de spellen gevonden werden, heeft de games op eBay gezet. Er wordt verwoed op geboden, door spelliefhebbers van over de hele wereld. Voor een exemplaar van het geflopte computerspel E.T. the Extra-Terrestrial werd maar liefst 37.000 euro neergelegd.

Onverkochte exemplaren

E.T. Extra-Terrestrial wordt door verschillende kenners bestempeld als het slechtste computerspel ooit gemaakt. Het spel verscheen in 1982 en was in een kleine zes weken ontwikkeld. Er werden wel 1,5 miljoen exemplaren verkocht maar dat was veel minder dan verwacht. De makers bleven met 3,5 miljoen onverkochte exemplaren zitten. Een deel daarvan belandde dus op de vuilstort.

Er gingen lange tijd geruchten dat Atari grote hoeveelheden spellen had gedumpt. De computerspelletjesfabrikant ontkende dit echter altijd, maar afgelopen voorjaar werden de spellen toch gevonden op een vuilstort.

In Rome is sinds kort zelfs een expositie te bezoeken die is gewijd aan de opgraving van de Atari-spellen.

×