De reputatie van Napoleon Bonaparte

Het verspreiden van penningen als propagandamiddel was niet alleen de strategie van Napoleon. Ook zijn Europese tegenstanders lieten penningen slaan, waarbij er genadeloos de spot met hem werd gedreven.

Romeinse beelden in Museum Het Valkhof

In de tentoonstelling staan honderden restanten van levensgrote bronzen beelden centraal. Het gaat om beelden die langs de noordgrens van het Romeinse Rijk zijn gevonden.

Museum Het Valkhof gaat verbouwen

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat verbouwen. Het museum krijgt meer ruimte voor tentoonstellingen, een ruimer entreegebied en het Museumcafé wordt naar de voorzijde verplaatst. Daarnaast krijgt het museum een nieuwe trappenpartij.

Gerestaureerde globes naar Rijksmuseum

Museum Het Valkhof in Nijmegen heeft een hemel- en aardglobe uit het atelier van Willem Blaeu voor een periode van minimaal drie jaar in bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum.

‘De achttiende eeuw is niet saai’

Bij het Nijmeegse Museum Het Valkhof is zaterdag een tentoonstelling over de achttiende eeuw geopend. Tegelijkertijd werd een boek uitgebacht van historicus Joost Rosendaal. Kernboodschap van zowel de tentoonstelling als het boek is: de achttiende eeuw is niet saai en vormde de opmaat voor het ontstaan van het moderne Nederland.

Grote Pop Art-tentoonstelling in Museum Het Valkhof

In Museum Het Valkhof in Nijmegen is tot begin januari een tentoonstelling te zien over de Pop Art stroming in Europa. Volgens het museum gaat het om een unieke tentoonstelling en zijn er in West-Europa niet eerder zoveel Pop Art-werken bij elkaar gekomen. Pop Art is een stroming in de

‘High Tech Romeinen’ in Museon

Zondag is de gezinstentoonstelling High Tech Romeinen geopend in het Museon in Den Haag. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan verschillende bijzondere uitvindingen van de Romeinen. Je zou kunnen zeggen dat de Romeinen hun tijd vooruit waren. Op het gebied van architectuur, weg- en waterbouwkunde ontstonden in de Romeinsen

Liefde en schoonheid in de oudheid

Museum Het Valkhof in Nijmegen staat vanaf zaterdag in een tentoonstelling stil bij de schoonheid van goden godinnen in de oudheid. Net als vandaag de dag maakten ook vrouwen in de oudheid zich graag op. Veel schoonheidsrituelen zijn zelfs onveranderd gebleven en dat toont Museum Het Valkhof in de expositie

Voorname Bataven begraven op Grafveld Noviomagus

In Nijmegen is het grootste Romeinse grafveld van Nederland te vinden. Uit onderzoek van archeologe Annelies Koster blijkt echter dat een belangrijk deel van dit ‘grafveld van Noviomagus’ vooral graven van voorname Bataven bevat.

Museum Het Valkhof vindt zeven ‘echte Toorop’s’

Tijdens twee kijkdagen zijn in Museum Het Valkhof in Nijmegen zeven onbekende, originele werken van de Nederlandse schilder Jan Toorop ontdekt. Jan Toorop (1858-1928) was een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van zijn tijd. Vanaf 1908 woonde hij in Nijmegen. Museum Het Valkhof riep het publiek recentelijk op kunstwerken te