Bijzonder sieraad ontdekt bij Tussen Kunst & Kitsch

Bij opnames van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch in Museum Het Valkhof is een bonder collier ontdekt. Het sieraad bevat verschillende diamanten en maar liefst 142 smaragden van een hoge kwaliteit.

Het kostbare collier - Foto: AVRO
Het kostbare collier – Foto: AVRO
Het juweel kwam terecht op de tafel van juwelenexpert Martijn Akkerman. Hij constateerde dat het sieraad rond 1925 in Nijmegen werd gemaakt, in de zogenaamde Art Deco periode. De vader van de eigenaresse kocht het juweel voor zijn vrouw ter ere van hun 60-jarig huwelijk. Akkerman schat de waarde van het collier op 125.000 euro.

De uitzending waarin het collier te zien is wordt in het voorjaar van 2014 uitgezonden.

Er duiken geregeld bijzondere stukken op bij Tussen Kunst & Kitsch. In 2008 werd bijvoorbeeld een schilderij van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638) ontdekt en vorig jaar stuitte men op een bijzonder Afrikaans voorouderbeeldje op.

- advertentie -

Boek: Tussen Kunst & Kitsch – 101 Bijzondere ontdekkingen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: