Bijzonder sieraad ontdekt bij Tussen Kunst & Kitsch

Bij opnames van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch in Museum Het Valkhof is een bonder collier ontdekt. Het sieraad bevat verschillende diamanten en maar liefst 142 smaragden van een hoge kwaliteit.

Het kostbare collier - Foto: AVRO
Het kostbare collier – Foto: AVRO
Het juweel kwam terecht op de tafel van juwelenexpert Martijn Akkerman. Hij constateerde dat het sieraad rond 1925 in Nijmegen werd gemaakt, in de zogenaamde Art Deco periode. De vader van de eigenaresse kocht het juweel voor zijn vrouw ter ere van hun 60-jarig huwelijk. Akkerman schat de waarde van het collier op 125.000 euro.

De uitzending waarin het collier te zien is wordt in het voorjaar van 2014 uitgezonden.

Er duiken geregeld bijzondere stukken op bij Tussen Kunst & Kitsch. In 2008 werd bijvoorbeeld een schilderij van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638) ontdekt en vorig jaar stuitte men op een bijzonder Afrikaans voorouderbeeldje op.

- advertentie -

Boek: Tussen Kunst & Kitsch – 101 Bijzondere ontdekkingen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: