Dark
Light

Richard III

Richard III, de laatste koning uit het Huis Plantagenet. Regeerde van 1483 tot 1485 en kwam om het leven tijdens een veldslag bij Bosworth. Zijn kroon werd overgenomen door Hendrik Tudor, koning Hendrik VII. In 2012 werd het skelet van Richard III in Leicester gevonden.
Miguel de Cervantes

Erfgoedwanbeheer

Het irritante van stukjes waarin je uitlegt wat er verkeerd zit, is dat je vaak in herhaling moet vervallen, bijvoorbeeld omdat kwakarcheologen net als andere archeologen hetzelfde nieuws enkele keren publiceren.
Deel van de schedel van Richard III (The Lancet)

Lichaam Richard III bewerkt met dolken en messen

Onderzoekers van de universiteit van Leicester hebben ontdekt hoe de Engelse koning Richard III in 1485 om het leven kwam. De koning blijkt flink te zijn toegetakeld. In 2012 werden de resten van de Engelse koning gevonden onder een parkeerplaats in Leicester. Sindsdien zijn de overblijfselen van de koning, die maart volgend jaar een officiële herbegrafenis krijgt, uitvoerig onderzocht. Er
Resten van Richard III zoals die onder de parkeerplaats aangetroffen werden - Afb: Antiquity

‘Koning Richard III haastig en zonder eer begraven’

Afgelopen najaar werd in Leicester het skelet van de Engelse koning Richard III gevonden. Archeologen hebben het skelet en de vindplaats uitvoerig onderzocht en inmiddels is het eerste wetenschappelijke artikel over de vondst verschenen in het wetenschappelijke magazine Antiquity. De onderzoekers concluderen dat de koning waarschijnlijk haastig en met weinig respect werd begraven.

Mogelijk resten koning Richard III gevonden

Archeologen hebben in Leicester mogelijk resten van de Engelse koning Richard III gevonden. De vondst werd gedaan onder een parkeerplaats van een sociale dienst. Richard III regeerde van 1483 tot 1485 over Engeland. Hij is de enige Engelse koning is van wie niet precies bekend is waar hij werd begraven.