Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

VPRO

Artikelen over de geschiedenis van de VPRO (Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep) en programma's van de omroep die geschiedenis gerelateerd zijn.
Redmond O’Hanlon in de Artis Bibliotheek - Foto: Matthieu van den Berg

“Hey, mr. Darwin! I really dig your show!”

Afgelopen zondag werd de eerste aflevering van een nieuw seizoen van O’Hanlons Helden uitgezonden. Zolang de serie loopt verblijft Redmond O’Hanlon in Nederland en houdt hij kantoor in de Artis Bibliotheek. Historiek zocht hem daar op.

Nipkowschijf voor O’Hanlons Helden

Het televisieprogramma O’Hanlons Helden heeft de Zilveren Nipkowschijf. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een televisieprogramma en is vernoemd naar Paul Nipkow, een Duitser die vaak genoemd wordt als een van de grondleggers van de televisie. Een jury van televisierecensenten van kranten en tijdschriften bepaalt steeds wie de Nipkowschijf wint.

Van Ammelrooy kruipt in de huid van koningin Beatrix

Actrice Willeke van Ammelrooy gaat de rol van koningin Beatrix vertolken in de nieuwe VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur. De omroep heeft dat dinsdag bekendgemaakt. In de nieuwe vierdelige serie wordt onder meer stilgestaan bij de Leidse studententijd van de jonge Beatrix. Verder komen verschillende crisis aan bod die zich in het vorstenhuis hebben afgespeeld.
Libris Geschiedenis Prijs

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs is bekend. Vijf historische boeken maken nog kans op de hoofdprijs, waaraan behalve roem, 20.000 euro is verbonden. De prijs bekroont boeken die een oorspronkelijk onderwerp hebben, prettig leesbaar zijn en op goed historisch onderzoek leunen. De prijs is de opvolger van de Grote Geschiedenis Prijs en een initiatief van Libris, het Historisch

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project