Dark
Light

VPRO

Artikelen over de geschiedenis van de VPRO (Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep) en programma's van de omroep die geschiedenis gerelateerd zijn.
Redmond O’Hanlon in de Artis Bibliotheek - Foto: Matthieu van den Berg

“Hey, mr. Darwin! I really dig your show!”

Afgelopen zondag werd de eerste aflevering van een nieuw seizoen van O’Hanlons Helden uitgezonden. Zolang de serie loopt verblijft Redmond O’Hanlon in Nederland en houdt hij kantoor in de Artis Bibliotheek. Historiek zocht hem daar op.
9 minuten leestijd

Van Ammelrooy kruipt in de huid van koningin Beatrix

Actrice Willeke van Ammelrooy gaat de rol van koningin Beatrix vertolken in de nieuwe VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur. De omroep heeft dat dinsdag bekendgemaakt. In de nieuwe vierdelige serie wordt onder meer stilgestaan bij de Leidse studententijd van de jonge Beatrix. Verder komen verschillende crisis aan bod die zich in het vorstenhuis hebben afgespeeld.
1 minuut leestijd
Libris Geschiedenis Prijs

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs is bekend. Vijf historische boeken maken nog kans op de hoofdprijs, waaraan behalve roem, 20.000 euro is verbonden. De prijs bekroont boeken die een oorspronkelijk onderwerp hebben, prettig leesbaar zijn en op goed historisch onderzoek leunen. De prijs is de opvolger van de Grote Geschiedenis Prijs en een initiatief van Libris, het Historisch
1 minuut leestijd

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.886 actieve abonnees)

Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×