Dark
Light

Thrillerschrijver Tom Clancy (66) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

The Hunt for Red October - Tom Clancy
The Hunt for Red October – Tom Clancy
De Amerikaanse schrijver Tom Clancy is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden. De auteur werd onder meer bekend met zijn boek The Hunt for Red October.


Tom Clancy werd in april 1947 geboren in Baltimore en droomde aanvankelijk van een carrière in het leger. Omdat hij vrij slechte ogen had kwam die droom nooit uit. Na enige tijd verzekeringen te hebben verkocht besloot hij boeken te gaan schrijven. Zijn eerste boek, The Hunt for Red October verscheen in 1984 en werd een enorm succes nadat president Reagan in interview zei het werk ‘perfect’ te vinden. Het boek werd in 1990 verfilmd met Sean Connery en Alec Baldwin in de hoofdrollen.

Andere bekende verfilmingen van zijn oorlogsthrillers zijn Patriot Games en Clear and Present Danger.

In de jaren negentig begon Tom Clancy een bedrijf dat zich specialiseerde in de ontwikkeling van computerspelen. In 2000 verkocht hij dit bedrijf voor 45 miljoen dollar aan Ubisoft.

Tom Clancy schreef nog altijd. Eind dit jaar komt zijn boek Command Authority uit. De schrijver overleed woensdag in een ziekenhuis in Baltimore.

Boeken en films van Tom Clancy:

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×