Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Utrechtse Heuvelrug zet grafheuvels op de kaart

1 minuut leestijd
Utrechtse Heuvelrug zet grafheuvels op de kaart
Utrechtse Heuvelrug zet grafheuvels op de kaart

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een website ontwikkeld waarop informatie is te vinden over 65 grafheuvels in de gemeente.

Via een kaart zijn de verschillende grafheuvels op te zoeken. Bezoekers krijgen ook achtergrondinformatie en foto’s voorgeschoteld. De gemeente:

“In de bossen en op de heidevelden op de Utrechtse Heuvelrug zijn talloze ronde heuvels te ontdekken. Deze heuvels zijn meer dan 3000 jaar geleden aangelegd ter markering van een graf. Elke grafheuvel is bijzonder. Niet alleen omdat het een monument is voor mensen die duizenden jaren geleden zijn overleden. Ook omdat de heuvel een geschiedenisboek op zich is die het archeologische verhaal vertelt over het leven en de dood van duizenden jaren geleden.”

Vanaf september wordt aan scholierenvan de basisscholen in de gemeente een speciale les over grafheuvels aangeboden. Een van de onderdelen daarbij is een bezoek aan een grafheuvel. De kinderen worden dan door een ‘echte’ bronstijdvrouw’ mee teruggenomen in de tijd.

Boeken over archeologie

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Volg ons: