Utrechtse Heuvelrug zet grafheuvels op de kaart

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een website ontwikkeld waarop informatie is te vinden over 65 grafheuvels in de gemeente.

Via een kaart zijn de verschillende grafheuvels op te zoeken. Bezoekers krijgen ook achtergrondinformatie en foto’s voorgeschoteld. De gemeente:

“In de bossen en op de heidevelden op de Utrechtse Heuvelrug zijn talloze ronde heuvels te ontdekken. Deze heuvels zijn meer dan 3000 jaar geleden aangelegd ter markering van een graf. Elke grafheuvel is bijzonder. Niet alleen omdat het een monument is voor mensen die duizenden jaren geleden zijn overleden. Ook omdat de heuvel een geschiedenisboek op zich is die het archeologische verhaal vertelt over het leven en de dood van duizenden jaren geleden.”

Vanaf september wordt aan scholierenvan de basisscholen in de gemeente een speciale les over grafheuvels aangeboden. Een van de onderdelen daarbij is een bezoek aan een grafheuvel. De kinderen worden dan door een ‘echte’ bronstijdvrouw’ mee teruggenomen in de tijd.

Boeken over archeologie

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: