Dark
Light

Vijftig mummies gevonden in Vallei der Koningen

Auteur:
1 minuut leestijd

Bij het Egyptische Luxor hebben archeologen een grote tombe gevonden met daarin zo’n vijftig mummies. De vondst werd gedaan in de beroemde Vallei der Koningen. Staatspersbureau MENA heeft dat bekendgemaakt

Het gaat volgens de onderzoekers waarschijnlijk om mummies afkomstig uit de 18e dynastie (1550-1292 voor Christus). Er zouden ook mummies van prinsen, prinsessen en pasgeboren baby’s gevonden zijn. Daarnaast zijn er houten sarcofagen, dodenmaskers en grafvazen met menselijke overblijfselen opgegraven. Op de vazen staan namen van personen die in de tombe begraven zijn.

De vondst werd gedaan door onderzoekers van de universiteit in Basel. De tombe is volgens de onderzoekers in het verleden geplunderd.

Foto: Oudheidkundige dienst Egypte

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.704 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×