Dark
Light

Voormalig woonhuis Anne Frank te bekijken via Google Streetview

Merwedeplein 37-2
Auteur:
1 minuut leestijd
Foto gemaakt in het voormalige woonhuis Anne Frank (Google)
Foto gemaakt in het voormalige woonhuis Anne Frank (Google)

Op 12 juni 1942 ontving Anne Frank haar dagboek. Op dat moment woonde ze nog met haar familie aan het Merwedeplein 37-2 in Amsterdam. Google heeft deze woning recent in samenwerking met de Anne Frank Stichting vanuit allerlei hoeken gefotografeerd. Hierdoor is het mogelijk om via Google Street View door de woning te wandelen.

Op de website en de app van Google Arts & Culture kunnen bezoekers alle vertrekken van het huis bekijken door middel van 360 graden beelden. De beelden geven een bijzonder inkijkje in Anne Franks voormalige woonhuis en laten alle kamers zien, inclusief de slaapkamer die Anne met haar zus Margot deelde. Het huis is ingericht in de stijl van de jaren dertig, toen de familie Frank er woonde.

Onderkomen buitenlandse schrijvers

De voormalige woning van de familie Frank wordt sinds 2005 verhuurd aan het Nederlands Letterenfonds en dient als onderkomen voor buitenlandse schrijvers die niet vrij kunnen werken in hun eigen land. Het is volgens Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting, een plek waar “vrijheid, verdraagzaamheid en vrijheid van meningsuiting de ruimte krijgen om te ademen”.

Dit is de enige bekende foto van de familie Frank samen: Margot, Otto, Anne en Edith. Hij is gemaakt in mei 1941, voor hun woning op het Merwedeplein in Amsterdam. (Google)
Dit is de enige bekende foto van de familie Frank samen: Margot, Otto, Anne en Edith. Hij is gemaakt in mei 1941, voor hun woning op het Merwedeplein in Amsterdam. (Google)

De beelden van de woning onderdeel van een nieuwe online expositie getiteld Anne Franks voormalige woonhuis, waar het levensverhaal van Anne Frank en haar familie voor de onderduikperiode wordt verteld. De tentoonstelling bevat allerlei documenten, zoals videobeelden van Anne – genomen door puur toeval op een bruiloft – en de enige foto van het gezin Frank.

Bekijk de woning via Google StreetView
Lees ook: Anne Frank (1929-1945) – En haar dagboek ‘Het Achterhuis’
Overzicht van Boeken over Anne Frank

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×