Dark
Light

‘Vrouw met horloge’ van Picasso geveild voor 130 miljoen euro

Auteur:
1 minuut leestijd
Vrouw met horloge - Picasso (detail)
Vrouw met horloge - Picasso (detail) - Sotheby's

Het schilderij Femme à la montre (Vrouw met horloge) van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso is bij een veiling van Sotheby’s in New York verkocht voor 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro. Het is daarmee het op één na duurste kunstwerk van Picasso ooit.

Picasso maakte het kunstwerk in 1932. Het veiling schatte de waarde van het schilderij vooraf op circa 120 miljoen dollar, maar doordat twee miljardairs flink tegen op elkaar gingen bieden, liep de prijs flink op. Het duurste schilderij van Picasso is Les Femmes d’Alger (Vrouwen van Algiers). Dit werk verwisselde in 2015 voor 179,3 miljoen dollar (167,3 miljoen euro) van eigenaar.

Femme à la montre werd in 1968 gekocht door de bekende kunstverzamelaar Emily Fisher Landau. Zij overleed begin dit jaar op 102-jarige leeftijd. Op het geveilde werk is een muze van Picasso te zien: de Franse schilderes Marie-Thérèse Walter (1909-1977).

Vrouw met horloge - Picasso
Vrouw met horloge – Picasso – Sotheby’s
Ook op Historiek: Picasso’s Guernica

Boek: Life With Picasso

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×