//

Waardevolle barokschilderijen aangetroffen in afvalcontainer

De twee gevonden schilderijen. Links het werk van Bellotti, rechts het schilderij van Samuel van Hoogstraten
De twee gevonden schilderijen. Links het werk van Bellotti, rechts het schilderij van Samuel van Hoogstraten (Foto: Polizei Köln)

Een automobilist heeft vorige maand een bijzondere vondst gedaan toen hij pauzeerde bij een tankstation aan de A7 bij Ansbach, ten zuiden van de Duitse stad Würzburg. In een prullenbak trof hij twee waardevolle zeventiende-eeuwse barokschilderijen aan.

Het gaat om het schilderij Portret van een jongen van de Nederlandse schilder Samuel van Hoogstraten en Lachend zelfportret, van de hand van de Italiaanse kunstenaar Pietro Bellotti. De vinder schakelde na zijn opvallende ontdekking de politie in. Die heeft de vondst nu openbaar gemaakt in een poging de eigenaar van de werken te achterhalen. Volgens experts gaat het hoogstwaarschijnlijk om authentieke werken en dus niet om kopieën.

De Keulse politie roept personen die meer weten over de herkomst van de schilderijen contact op te nemen.

Bekijk meer over:

Duitsland, Kunstgeschiedenis, Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: