Washington Monument na drie jaar weer te bezoeken

Washington Monument - Us Air Force
Washington Monument - Us Air Force

Na een restauratie van drie jaar is het Washington Monument sinds maandag weer geopend voor het publiek. Het monument werd in 2011 gesloten omdat het beschadigd was geraakt door een aardbeving.

De 196 meter hoge obelisk werd in 1884 onthuld. Het monument, een ontwerp van Robert Mills, is een eerbetoon aan de eerste Amerikaanse president: George Washington (1732-1799). De obelisk is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. Het monument maakt deel uit van de zogenaamde National Mall.

De restauratie heeft 15 miljoen dollar gekost. De helft daarvan is betaald door de Amerikaanse multimiljardair David Rubinstein. Hij wilde naar eigen zeggen “iets terugdoen” voor zijn land. De andere helft is betaald door de Amerikaanse overheid.

Het Washington Monument is sinds maandag heropend. Bezoekers kunnen met een lift naar de top van de obelisk reizen en daar via een paar kleine ramen uitkijken over Washington. Voor de aardbeving trok het beroemde monument jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: