Dark
Light

Nevada – Amerikaanse staat

The Silver State
Auteur:
1 minuut leestijd
Vlag van de Amerikaanse staat Nevada
Vlag van de Amerikaanse staat Nevada

Nevada, staat in het oosten van Amerika met de bijnaam The Silver State. Nevada heeft een oppervlakte van 286.585 km² en ruim 3 miljoen inwoners. Carson City is de hoofdstad van de stad.

Voor de komst van Europese kolonisten werd het gebied van de huidige staat Nevada bewoond door verschillende indianenstammen. Bekend is dat Spaanse missionarissen in 1776 het gebied binnendrongen. In 1825 volgde een ontdekkingsreis van de bonthandelaar Peter Skene Ogden, een ontdekkingsreiziger van de Hudson Bay Compagnie in Canada. Ogden maakte in 1828 opnieuw een reis door het gebied. Vanuit het zuiden werd het gebied rond diezelfde tijd onderzocht door de jager en ontdekkingsreiziger Jedediah Smith.

De staat Nevada in het rood gemarkeerd
De staat Nevada in het rood gemarkeerd

Nadat in Californië in 1849 goud is ontdekt kwam de kolonisatie van Nevada pas echt op gang. Tien jaar hierna (1859) werd in Nevada de Comstock Lode ontdekt, een rijke zilver- en goudmijn.

Nevada werd in 1861 verheven tot territorium. Het gebied scheidde zich toen af van het Utah-territorium waar het tot dat moment bijhoorde en nam ook de huidige naam aan: Nevada, een Spaans woord dat ‘besneeuwd’ betekent. Op 31 oktober 1864 trad Nevada als staat toe tot de Unie.

Vlag & motto

Zegel en motto van de Amerikaanse staat NevadaDe vlag van de staat Nevada bestaat uit een blauw veld met in de linkerbovenhoek een witte ster omringd door enkele takken grijze salie en de naam van de staat. Boven de ster staan in een goudkleurig lint de woorden Battle Born. Dit verwijst naar het feit dat Nevada tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog als staat toetrad tot de Unie.

×