Dark
Light

WOII-massagraf gevonden bij Altenburg

Auteur:
1 minuut leestijd

Het Leinawald, iets ten oosten van Altenburg – Afb: Google Maps
Bij het Duitse dorpje Altenburg (Thüringen) is een massagraf uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Op dit moment zijn al 41 skeletten opgegraven.

Autoriteiten vermoeden dat in het gebied, met een afmeting van ongeveer twintig bij twintig meter, wel rond de honderd lichamen kunnen liggen. In het massagraf liggen waarschijnlijk de stoffelijke resten van tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen buitenlandse krijgsgevangenen. Deze werden in een kamp in de omgeving waren opgesloten. Bij de lichamen is een identificatieplaatje gevonden. Dit plaatje is echter onleesbaar. Van geen van de doden is de identiteit al vastgesteld en hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen is ook nog niet bekend. In het graf zijn verder verschillende persoonlijke eigendommen van de slachtoffers gevonden, zoals enkele kammen en een zakmes.

Het massagraf bevindt zich in het Leinawald bij het Duitse dorp Altenburg, iets ten zuiden van Leipzig. De vondst is bekendgemaakt door de Duitse dienst voor oorlogsgraven. De onderzoekers hopen dat de opgraving woensdag afgerond kan worden.

×