Chinezen zeer geïnteresseerd in Van Gogh

Zelfportret uit 1887 – Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)

De tentoonstelling Van Gogh and the Amsterdam Impressionists in het Capital Museum in Beijing heeft in veertig dagen tijd ruim 177.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Amsterdam stelde de tentoonstelling samen naar aanleiding van een handelsmissie naar China. De tentoonstelling was een geschenk van de stad Amsterdam aan China. Topstuk van de tentoonstelling was een bekend zelfportret dat Van Gogh in 1887 maakte.Daarnaast werden er elf schilderijen van bekende Nederlandse tijdgenoten getoond, zoals Isaac Israëls, George Breitner, Willem Witsen, Eduard Karsen en Willem de Zwart. De tentoonstelling was van 1 september tot en met 9 oktober in Beijing te zien en trok in totaal 177.377 bezoekers.

Vorige maand werd bekend dat alle brieven van Vincent van Gogh vertaald zullen worden in het Chinees.

'60 Minutes' over de Van Gogh-biografieHet Amerikaanse televisieprogramma 60…
centraalmuseum.nlHet Centraal Museum in Utrecht heeft een nieuwe website.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: