‘De Bezetting’ verschijnt voor het eerst op dvd

'De Bezetting' - dvd-box, 23 uur film

‘De Bezetting’ – dvd-box, 23 uur film

De bekende televisieserie De Bezetting van historicus Loe de Jong wordt voor het eerst uitgegeven op dvd. Dat meldt het NIOD.

Tussen 1960 en 1965 presenteerde De Jong eenentwintig afleveringen van De Bezetting. De serie vertelde het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en maakte van Loe de Jong de bekendste en invloedrijkste historicus van Nederland. Voor het eerst zagen de Nederlanders originele filmbeelden en hoorden zij ooggetuigen hun verhaal vertellen. De Bezetting won een Nipkow-schijf.

Ter gelegenheid van De Jongs honderdste geboortedag is de serie in originele vorm hersteld door NIOD-medewerker René Kok en verschijnt hij voor het eerst op dvd. Het NIOD:

“De serie was een enorm succes. Op de avonden dat De Jong op televisie was te zien was Nederland aan de buis gekluisterd. In zijn programma’s kwam ‘de televisieleraar’ tot een beeld van de bezettingsjaren dat hij later integraal in zijn boekenreeks ‘Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog’ zou overnemen.”

Het eerste exemplaar van de dvd-box wordt op 22 april gepresenteerd als Loe de Jong centraal staat op een speciale middag in de Kunsthal in Rotterdam. Later deze maand verschijnt er ook een biografie van de historicus.

- advertentie -

De dvd-box is hier al te bestellen

Andere Tijden over ‘De Bezetting’:

Koopvaardij in oorlogstijd - Foto: NIODPrinses Margriet heeft…
41993
https://www.youtube.com/watch?v=q5mirkkexSE Na een animatie over de groei van Amsterdam tijdens de zeventiende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: