/

Circa 2000 jaar oud skelet gevonden in Oosterhout

Foto: Waterschap Rivierenland
Foto: Waterschap Rivierenland

Bij archeologische werkzaamheden aan een dijk bij het Gelderse dorp Oosterhout is een skelet gevonden uit de Romeinse tijd of de vroege Middeleeuwen. Archeologen ontdekten het skelet langs het dijkversterkingstraject Wolferen-Sprok. Dat meldt het Waterschap Rivierenland.

De gevonden persoon lag in een graf op slechts een meter diepte. Naast het skelet troffen de archeologen ook een grote klomp roest aan. Wat er onder de roest verstopt zit, wordt nog onderzocht. Aan de hand van röntgenfoto’s hoopt men te ontdekken hoe oud het graf precies is. Hiervoor is de klomp roest overgebracht naar een laboratorium. Het waterschap:

“Zo zijn er nog vele vragen. Want wie ligt er in het graf? Was het een man of een vrouw? Hoe oud was de persoon toen deze overleed? Waaraan overleed deze persoon? En waarom ligt die persoon hier? Allemaal onderwerp van onderzoek.”

De archeologen hopen tijdens de werkzaamheden bij de dijk nog meer ontdekkingen te doen. Recent werd al een boerenerf uit de Romeinse tijd gevonden. In totaal wordt op zesentwintig plekken archeologisch onderzoek gedaan.

Bekijk meer over:

Archeologie, Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: