Zeer oud bijbelfragment ontdekt op eBay

Op veilingwebsite eBay blijkt begin januari een bijzonder papyrusfragment te zijn aangeboden voor 99 dollar. Op het fragment is een stukje tekst uit het huidige bijbelboek Johannes te vinden.

2,4 miljoen euro voor debuut Superman

Bij online veilinghuis eBay is een zeldzame strip uit 1938 verkocht voor maar liefst 2,4 miljoen euro. Het gaat om een eerste exemplaar van het stripboek Action Comics. Deze strip is bijzonder omdat stripheld Superman er in debuteert.

Een Rembrandt kopen via eBay

Voor de samenwerking wordt een speciale portal gebouwd. In eerste instantie richt de website zich op de Sotheby's verkopen van het veilinghuis in New York. Later worden mogelijk ook de veilingen van Sotheby's in steden als Hongkong, Londen en Parijs.

The girl with the madonnas

Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen eind vorig jaar het boek 1945, biografie van een jaar van Ian Buruma. Op de cover is een bijzondere foto te vinden van een jonge vrouw met twee maria-beelden in haar handen. Op de achtergrond de ruïne van een kerk.

‘Aangifte tegen Marktplaats om verkoop nazi-spullen’

Arthur Graaff van oorlogswebsite nieuws-wo2.tk gaat aangifte doen tegen Marktplaats als de site niet voor morgen advertenties heeft verwijderd waarin nazispullen te koop worden aangeboden. Dat meldt de NOS. Afgelopen weekend werd in het consumentenprogramma Kassa ook al aandacht besteed aan de zaak. Arthur Graaff meldde toen dat er zeker

Holocaust-memorabilia verkocht via eBay

Veilingwebsite eBay heeft een aantal Holocaust-objecten die op de site te koop werden aangeboden offline gehaald, nadat een Britse krant kritiek op de veilingssite had geuit. Via de website werden zo’n dertig Holocaust-objecten te koop aangeboden, waaronder een kampuniform van een bakker die in Auschwitz om het leven kwam, schoenen

Lijst van Oskar Schindler te koop via eBay

Op internet wordt een van de lijsten van Oskar Schindler te koop aangeboden. Op de lijst staan de namen, beroepen en geboortedata van 801 Joden die dankzij hun werk in de fabriek van Schindler niet werden gedeporteerd.

‘God-brief’ Einstein geveild voor 3 miljoen dollar

Een handgeschreven brief waarin natuurkundige Albert Einstein het over God heeft als product van menselijke zwakte is bij veilingsite eBay verkocht voor iets meer dan drie miljoen dollar. Einstein schreef de brief in 1954, een jaar voor zijn dood, aan de filosoof Eric Gutkind. In de brief deed hij zijn

Zeldzame ‘piano van Mozart’ opgedoken

In Duitsland is mogelijk een piano gevonden waarop de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) mogelijk zelf nog gespeeld heeft. Dat meldt Südwestrundfunk (SWR), de publieke omroep van de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts.

Nucleaire bunker geveild voor 22.000 euro

Via eBay is een nucleaire bunker uit de Koude Oorlog geveild voor ruim 22 duizend euro. Na de val van de Sovjet Unie raakte de bunker buiten gebruik. De bunker, die in de buurt staat van Derbyshire, tussen Birmingham en Manchester, werd gebouwd in 1959 om vanuit daar straling te