40.000 euro voor schilderijen Adolf Hitler

Een veilinghuis in Neurenberg heeft zestien schilderijen geveild die gemaakt zouden zijn door Adolf Hitler. De werkjes brachten gezamenlijk 40.000 euro op.

Volgens veilinghuis Weidler zijn het allemaal echte werken van Hitler. De authenticiteit is in veel gevallen in echter lastig vast te stellen. Een deel van de geveilde werken was afkomstig van pastoor uit Oostenrijk. Het veilinghuis, gevestigd in de stad waar de nazi’s hun partijdagen hielden, verkoopt vaker aquarellen van de beruchte dictator. De geveilde werken zijn gemaakt tussen 1904 en 1925 en zijn allemaal gesigneerd.

Hitler was begin vorige eeuw vastbesloten kunstschilder te worden. Hij werd echter twee keer afgewezen door de kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Hoeveel werken Hitler tussen 1909 en 1945 precies maakte is niet bekend.

Lees ook: Hitlers kunstenaarsziel
Meer artikelen over Adolf Hitler

- advertentie -
Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)
Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: