40.000 euro voor schilderijen Adolf Hitler

Een veilinghuis in Neurenberg heeft zestien schilderijen geveild die gemaakt zouden zijn door Adolf Hitler. De werkjes brachten gezamenlijk 40.000 euro op.

Volgens veilinghuis Weidler zijn het allemaal echte werken van Hitler. De authenticiteit is in veel gevallen in echter lastig vast te stellen. Een deel van de geveilde werken was afkomstig van pastoor uit Oostenrijk. Het veilinghuis, gevestigd in de stad waar de nazi’s hun partijdagen hielden, verkoopt vaker aquarellen van de beruchte dictator. De geveilde werken zijn gemaakt tussen 1904 en 1925 en zijn allemaal gesigneerd.

Hitler was begin vorige eeuw vastbesloten kunstschilder te worden. Hij werd echter twee keer afgewezen door de kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Hoeveel werken Hitler tussen 1909 en 1945 precies maakte is niet bekend.

Lees ook: Hitlers kunstenaarsziel
Meer artikelen over Adolf Hitler

- advertentie -
Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)
Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: