50 jaar Rolling Stones

50 jaar Rolling Stones
De Rolling Stones bestaan deze zomer precies vijftig jaar. Ook in Nederland wordt daar op verschillende manieren bij stilgestaan.

Zo is in Galerie Tartuca in Maastricht vanaf volgende week bijvoorbeeld een fototentoonstelling over de Rolling Stones te zien. De tentoonstelling wordt geopend op 12 juli. Het is dan precies vijftig jaar geleden dat de Rolling Stones hun eerste optreden gaven in de Londense Marquee Club.In Amersterdam worden volgende week maar liefst acht foto-tentoonstellingen over de Rolling Stones geopend. Te zien zijn onder meer foto’s van voormalig Stones-bassist Bill Wyman en er worden werken getoond van Nederlandse fotografen die de band in de beginperiode volgden.

- advertentie -

Volgende week verschijnt er een nieuw boek over de beroemde band: The Rolling Stones 50. Volgen de makers van dit jubileumboek waren de bandleden niet eerder zo betrokken bij een boek over hun eigen geschiedenis. Aan de hand van zeldzame en nooit eerder gepubliceerde foto’s, notities en verzamelobjecten, onder andere uit het eigen archief van de bandleden, en becommentarieerd door de bandleden zelf, wordt de geschiedenis van de band in het boek zichtbaar gemaakt.

EenVandaag stond deze week al stil bij het jubileum van de band:

sitestat

Lees ook: Jubileumboek The Rolling Stones: 50

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: