BoekenBoeken

Acteur en komiek Robin Williams (63) overleden

Robin Williams - cc
Robin Williams – cc
De bekende Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams is maandag dood aangetroffen in zijn woning in het noorden van Californië. Vermoedt wordt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Robin Williams overleed op 63-jarige leeftijd.


Williams, die het grote publiek vaak aan het lachen wist te maken, kampte zelf al langere tijd met depressies. Ook had hij te kampen met alcohol- en drugsverslavingen. In 2006 liet hij zich behandelen. Naar eigen zeggen dronk hij vanaf dat moment niet meer, maar begin dit jaar bezocht hij wel weer een ontwenningskliniek. Volgens zijn woordvoerder was dat echter alleen om een terugval te voorkomen.

Robin Williams sleepte in zijn carrière vier Oscar-nominaties in de wacht. Eén keer won hij een Oscar. Dat was in 1998 voor zijn bijrol in Good Will Hunting. Williams speelt hierin een psychiater die een bijzondere vertrouwensband opbouwt met een jongvolwassene die te kampen heeft met grote emotionele blokkades (Matt Damon).

Naast zijn Oscar ontving Williams zo’n veertig andere filmprijzen, waaronder Golden Globes en Emmy Awards. De acteur was onder meer te zien in bekende films en series als Good Morning, Vietnam, Mrs. Doubtfire, Mork & Mindy, The Fisher King en Aladdin.

- advertentie -

Williams was verder succesvol als stand-up-comedian.

Het overlijden van de acteur heeft in Amerika veel losgemaakt. Zelfs de Amerikaanse president heeft gereageerd op zijn overlijden:

Films waarin Robin Williams te zien is geweest


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister