‘Acteur Torenstra rechtstreekse afstammeling Willem van Oranje’

/
1 minuut leestijd

Acteur Waldemar Torenstra blijkt een nazaat te zijn van Willem van Oranje. Dat is aan het licht gekomen tijdens de NTR-serie Verborgen Verleden, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiewortels. Dat meldden verschillende media vrijdag.

Willem van Oranje - Adriaen Thomasz Key, 1580
Willem van Oranje – Adriaen Thomasz Key, 1580
Medewerkers van het programma trokken de stamboom van de acteur na en ontdekten dat diens grootmoeder van adel is. Zijn overgrootvader blijkt opperkamerheer van koningin Wilhelmina te zijn geweest. En volgens het programma is Torenstra zelf een rechtstreekse afstammeling van Willem van Oranje, de zogenoemde Vader des Vaderlands.

De acteur is onder meer bekend van rollen in films als Ja zuster, nee zuster, Zomerhitte en De gelukkige huisvrouw. Zijn partner, Sophie Hilbrand, deed een jaar geleden ook mee aan Verborgen Verleden. Hierdoor raakte Torenstra ook nieuwsgierigheid naar zijn familiegeschiedenis. De NTR schrijft:

Tijdens zijn zoektocht in binnen- en buitenland stuit hij op zoveel ongelooflijke verhalen dat er een complete tv-serie van gemaakt had kunnen worden. Zijn voorouders blijken in verschillende perioden een zeer belangrijke rol gespeeld te hebben in de Nederlandse geschiedenis.

De uitzending met Waldemar Torensta is zaterdagavond te zien op Nederland 2.

Overzicht van Boeken over (leden van) het Nederlands koningshuis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie