Dark
Light

Adolf Hitler op een koffiekuipje

Auteur:
1 minuut leestijd
Adolf Hitler op een koffiekuipje (Twitter)
Adolf Hitler op een koffiekuipje (Twitter)

De Zwitserse supermarktketen Migros brengt kuipjes koffiemelk op de markt met daarop afbeeldingen van historische figuren. Over het algemeen wordt dat aardig gewaardeerd, maar nu er kuipjes zijn verschenen met daarop de beeltenis van beruchte figuren als Adolf Hitler en Benito Mussolini ligt het bedrijf over vuur.

De zaak kwam aan het rollen nadat een klant een foto van een koffiecup met de beeltenis van Adolf Hitler naar de Zwitserse krant 20 Minuten stuurde. Migros zegt niet te weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat Hitler op de kuipjes koffiemelk terecht is gekomen.

Onvergeeflijke fout

Dochterbedrijf Elsa blijkt het bedrijf Karo Verband enige tijd geleden opdracht te hebben gegeven 55 nieuwe koffiekuipjes te ontwerpen. Een woordvoerder van dit laatste bedrijf heeft inmiddels aangegeven het probleem niet te zien. Volgens deze woordvoerder kan het tijdperk van Hitler niet genegeerd worden. Migros is wel gevoelig voor de kritiek. Het bedrijf spreekt van een “onvergeeflijke fout” en heeft de samenwerking met Karo Verband inmiddels stopgezet.

In Zwitserland sparen veel mensen kuipjes koffiemelk. Producenten zoeken daarom vaak naar nieuwe thema’s om zo de vraag naar hun kuipjes te vergroten.

  • Meer over Adolf Hitler
  • ×