Akten Gelderse Burgerlijke Stand integraal op internet

Foto: Gelders Archief
Het Gelders Archief gaat een zeer groot deel van de akten van de Burgerlijke Stand in Gelderland uit de periode 1811-1950 integraal op zijn website publiceren. De archiefinstelling heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om geboorteakten (1811-1902/1912), huwelijksakten en huwelijkse bijlagen (1811-1922) en overlijdensakten (1811-1950). De akten van de Burgerlijke Stand worden de komende maanden in fasen op internet geplaatst.


De eerste zijn vanaf april raadpleegbaar, de laatste worden naar verwachting in december gepubliceerd. Het betreft bijna 3,5 miljoen scans, die op internet worden geplaatst.

- advertentie -

Volgens het Gelders Archief zijn de documenten niet alleen interessant voor genealogen maar ook voor bijvoorbeeld regiohistorici, biografen en historisch demografen.

Het online plaatsen van de akten van de Burgerlijke Stand past in het meerjarenbeleid van het Gelders Archief om een zwaarder accent te leggen op de ontwikkeling van een digitale studiezaal, waarin archieven zoveel mogelijk via internet geraadpleegd kunnen worden.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: