Albert Verlinde maakt Vincent van Gogh-musical

Oktober volgend jaar gaat in Brabant een grote musical over Vincent van Gogh in première. Dat meldt de Telegraaf.

Van Goghs 'Amandelbloesem'
Van Goghs ‘Amandelbloesem’


De audities voor de musical, die geproduceerd wordt door Albert Verlinde, beginnen volgende maand al. De titel is ook al bekend: Vincent, zeg me hoe de kleuren klinken. Het script is geschreven door Pieter van de Waterbeemd en ligt momenteel bij het Van Gogh Museum, dat het zal controleren op historische feiten.

Het jaar 2015 is uitgeroepen tot Vincent van Gogh-jaar omdat het dan precies 125 jaar geleden is dat de kunstenaar stierf. Dinsdag werden de plannen gepresenteerd en werd dus ook bekendgemaakt dat er een Van Gogh-musical komt. Waar in Brabant die precies opgevoerd zal worden is nog niet bekendgemaakt.

Het Van Goghmuseum, Kröller-Müller en het Noordbrabants Museum komen volgend jaar met speciale tentoonstellingen. In Zundert zal het bloemencorso in het teken van Van Gogh staan en daarnaast is er in Breda bijvoorbeeld een roodharigendag.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: