Alexander Münninghoff schrijver beste geschiedenisboek

‘De stamhouder. Een familiekroniek’ is beste historische boek van 2015
1 minuut leestijd
De stamhouder. Een familiekroniek
Detail van de boekcover van 'De stamhouder. Een familiekroniek'

Het boek ‘De stamhouder. Een familiekroniek’ geschreven door Alexander Münninghoff, is de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2015. Dat is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma OVT. Volgens de jury is het boek ‘overrompelend, meeslepend en uitstekend geschreven’.

De stamhouder. Een familiekroniek
De stamhouder. Een familiekroniek
De Libris Geschiedenis Prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van dat jaar. Criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Maand van de Geschiedenis. Juryvoorzitter Bernard Wientjes overhandigde de prijs voor het beste historische boek van 2014 zondag tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT. Er dongen dit jaar 311 boeken mee naar de prijs.

De jury over het winnende boek:

‘In deze overrompelende familiekroniek buitelen de gebeurtenissen over elkaar. De schrijver sleept zijn lezer mee, door een uitstekend geschreven geschiedenis van drie generaties Münninghoff. Het bizarre verhaal voert van Letland naar Den Haag en weer terug, en van het oostfront naar een verslonsd boerderijtje in Brabant. Alexander Münninghoff maakte het zelf deels aan den lijve mee en bewijst met dit boek bovenal hoe dramatisch dichtbij de grote geschiedenis kan komen.’

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door historicus Dik van der Meulen, auteur van de biografie van koning Willem III.

Boek: De stamhouder. Een familiekroniek

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit bericht?x