App: Wandelen door het Amsterdam van Anne Frank

Annes Amsterdam
De Anne Frank Stichting heeft dinsdag een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd. Met de app, getiteld Annes Amsterdam, kan het Amsterdam van tijdens de Tweede Wereldoorlog verkend worden.

Via de app kunnen er dertig items op verschillende locaties in Amsterdam verzameld worden. Bijvoorbeeld plekken waar Anne Frank met haar vriendinnen speelde, waar ze naar school ging en opgroeide. De archieffoto’s worden in het straatbeeld van nu geplaatst. DeAnne Frank Stichting:

- advertentie -

Zo zie je persoonlijke verhalen, filmbeelden en unieke oorlogsfoto’s van toen in het straatbeeld van nu. Heden en verleden komen op een indringende manier bij elkaar.

De verhalen, films en foto’s kunnen door de gebruiker opgepakt en verzameld worden in een digitaal album op de telefoon. Ook kunnen de items per e-mail verstuurd.

De app maakt deel uit van Het Amsterdam van Anne Frank, een website over Amsterdam, Anne Frank en de Joodse gemeenschap. Op de site geven persoonlijke verhalen van Joodse en niet-Joodse getuigen geven een beeld van het leven tijdens de bezetting.

Annes Amsterdam is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en kan worden gedownload voor iOS, Android en WP7.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: