Dark
Light

App: Wandelen door het Amsterdam van Anne Frank

1 minuut leestijd

De Anne Frank Stichting heeft dinsdag een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd. Met de app, getiteld Annes Amsterdam, kan het Amsterdam van tijdens de Tweede Wereldoorlog verkend worden.

Annes Amsterdam
Annes Amsterdam
Via de app kunnen er dertig items op verschillende locaties in Amsterdam verzameld worden. Bijvoorbeeld plekken waar Anne Frank met haar vriendinnen speelde, waar ze naar school ging en opgroeide. De archieffoto’s worden in het straatbeeld van nu geplaatst. De Anne Frank Stichting:

“Zo zie je persoonlijke verhalen, filmbeelden en unieke oorlogsfoto’s van toen in het straatbeeld van nu. Heden en verleden komen op een indringende manier bij elkaar.”

De verhalen, films en foto’s kunnen door de gebruiker opgepakt en verzameld worden in een digitaal album op de telefoon. Ook kunnen de items per e-mail verstuurd. De app maakt deel uit van Het Amsterdam van Anne Frank, een website over Amsterdam, Anne Frank en de Joodse gemeenschap. Op de site geven persoonlijke verhalen van Joodse en niet-Joodse getuigen geven een beeld van het leven tijdens de bezetting.

Annes Amsterdam is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en kan worden gedownload voor iOS, Android en WP7.

Overzicht van Boeken over Anne Frank

×