Appartement van Jimi Hendrix te bezoeken

Het voormalige appartement van de wereldberoemde gitarist Jimi Henrix in Londen, is opgesteld voor het publiek. Hendrix huurde het appartement aan 23 Brook Street in de zomer van 1968.

Het is een bijzonder straat. Zo’n 240 jaar voor Jimi Hendrix woonde componist Georg Friedrich Händel in een naastgelegen pand. Ook die woning is sinds kort te bezoeken.

De woning van Jimi Hendrix is teruggebracht in de staat zoals die was toen de gitarist er woonde. Volgens zijn voormalige vriendin Kathy Etchingham was Hendrix erg blij met het appartement in de chique wijk Mayfair. Hij noemde het zijn eerste echte woning. Hij decoreerde zijn stek met lichte gordijnen, kussens en veel ornamenten.

- advertentie -

Jimi Hendrix wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden. Hij had een geheel eigen manier van spelen, bedacht nieuwe akkoorden en opnametechnieken en was op het podium een bijzondere verschijning. Enkele keren stak hij aan het eind van het optreden zijn gitaar in brand.

De muzikant overleed in september 1970 in een hotel in Londen. Hij werd slechts 27 jaar oud.

CD’s en DVD’s van Jimi Hendrix

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: