/

Archiefstukken Albert Einstein online

www.alberteinstein.info
www.alberteinstein.info

Het Einstein Center van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft maandag 20.000 documenten uit het archief van natuurkundige Albert Einstein online gezet.

E=mc2
Het archief dat Einstein na zijn dood aan de universiteit naliet, bevat in totaal 80.000 documenten. Daarvan is nu dus een kwart gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt. Het archief bevat onder meer wetenschappelijke aantekeningen, handgeschreven liefdesbrieven en artikelen over diverse sociale kwesties, waaronder het Arabisch-Israëlisch conflict. Ook het eerste artikel uit 1905 waarin Einstein zijn wereldberoemde formule E=mc2 beschreef is online in te zien. De komende tijd zullen steeds meer documenten beschikbaar komen in de openbare Einstein-database.

Albert Einstein wordt gezien als de vader van de moderne natuurkunde en een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. In 1999 riep Time Magazine hem uit tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. De natuurkundige werd vooral beroemd met zijn relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Lees ook: Albert Einstein (1879-1955)
Boek: Einstein – De biografie

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: