Week van de koloniale geschiedenis

Brief John Lennon levert 28.000 dollar op

Brief van Jon Lennon (RR Auctions)
Brief van Jon Lennon (RR Auctions)
Bij een veiling Boston heeft een Beatles-fan maar liefst 22.000 dollar neergelegd voor een brief van muzikant John Lennon. Dat meldt muziekblad Rolling Stone.

Het gaat om een handgeschreven brief uit 1971 die Lennon stuurde naar de Amerikaanse televisiepresentator Joe Franklin. De Beatles-zanger roemt in de brief de muzikale kwaliteiten van zijn partner Yoko Ono.

Lennon vertelt de presentator dat zijn vriendin een klassieke muzikale opleiding heeft gehad, en heeft leren componeren op het Sarah Lawrence College. Yoko Ono heeft op dat moment net haar album Fly uitgebracht. Lennon schrijft dat de muziek van zijn vriendin behoorlijk excentriek is en vraagt Franklin zich daar niet door te laten afschrikken.

Als je iets ‘ongecompliceerds’ wilt: het nummer ‘Mrs. Lennon’ op Fly is een voorbeeld van haar conservatieve kant.

- advertentie -

Yoko Ono – Mrs. Lennon

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: