Rhode Island – Amerikaanse staat

Staat in het noordoosten van de Verenigde Staten met een oppervlakte van 4005 km². Bijnaam van Rhode Island is 'The Ocean State'. Hoofdstad is Providence.

Iowa – Amerikaanse staat

Iowa, noordelijke staat van Amerika met de bijnaam Hawkeye State. De staat heeft ruim 3 miljoen inwoners. Hoofdstad van Iowa is Des Moines.

New Hampshire – Amerikaanse staat

New Hampshire, staat in het noordoosten van Amerika behorend bij de regio New England. Heeft als bijnaam 'Granite State' en een oppervlakte van 24.239 km².

Ohio – Amerikaanse staat

Ohio, staat in het noordoosten van de Verenigde Staten, bijgenaamd Buckeye State. Columbus is de hoofdstad van de staat Ohio.

Nebraska – Amerikaanse staat

Nebraska, Amerikaanse staat met de bijnaam Cornhusker State. Heeft een oppervlakte van 200.520 km² en ongeveer 1,9 miljoen inwoners. De hoofdstad is Lincoln.

Massachusetts – Amerikaanse staat

Massachusetts is een in de regio New England gelegen Amerikaanse staat. Bijnaam van de staat is Bay State, verwijzend naar de Massachusetts Bay. Hoofdstad is Boston.

Illinois – Amerikaanse staat

Noordelijke staat van Amerika met de bijnamen Prairie State en Land of Lincoln. Illinois heeft een oppervlakte van circa 141.000 km², ongeveer 13 miljoen inwoners. Hoofdstad van de staat is Springfield.

Hawaii – Amerikaanse staat

Hawaii, Amerikaanse staat die ook wel Aloha State genoemd wordt. Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden in het midden van de Grote of Stille Oceaan ten westen van het vasteland van de VS. De staat telt ruim 1,3 miljoen inwoners en heeft een totale oppervlakte van 28.337 km² waarvan ruim

Tennessee – Amerikaanse staat

Tennessee, Amerikaanse staat met de bijnaam 'Volunteer State'. De staat heeft een oppervlakte van 109.247 km² en ongeveer 6.3 miljoen inwoners.

South Dakota – Amerikaanse staat

South Dakota, staat in het noorden van Amerika met de bijnaam 'Mount Rushmore State', verwijzend naar het nationaal monument dat zich in de staat bevindt.

Pennsylvania – Amerikaanse staat

Pennsylvania, staat in het noordoosten van de Verenigde Staten met een oppervlakte van 119.283 km². Bijnaam van de staat is Keystone State. Hoofdstad van Pennsylvania is Harrisburg.

Oregon – Amerikaanse staat

Oregon, staat in het noordwesten van Amerika met een oppervlakte van 255.026 km². Oregon heeft ongeveer 3,8 miljoen inwoners en als bijnaam Beaver State. Salem is de hoofdstad van de staat.

Oklahoma – Amerikaanse staat

Oklahoma, vrij centraal gelegen staat in Amerika met de bijnaam Sooner State. Oklahoma heeft een oppervlakte van 181.196 km² en ongeveer 3,9 miljoen inwoners. Oklahoma City is de hoofdstad van de staat.

North Dakota – Amerikaanse staat

Staat in het noorden van de Verenigde Staten met een oppervlakte van 183.272 km²: North Dakota. Bijnaam van de staat is Peace Garden State. Het dunbevolkte North Dakota heeft ongeveer 650.000 inwoners. Bismarck is de hoofdstad van de staat.

New York – Amerikaanse staat

Staat in het noordoosten van Amerika met een oppervlakte van 141.205 km²: New York. Bijnaam van de staat is Empire State en er wonen ongeveer 19.5 miljoen inwoners. De staat New York heeft Albany als hoofdstad.

New Mexico – Amerikaanse staat

New Mexico, Amerikaanse staat met als bijnaam 'Land of Enchantment' (Land van Verwondering). Oppervlakte: 315.194 km². Hoofdstad: Santa Fe.

New Jersey – Amerikaanse staat

New Jersey, staat in het oosten van Amerika met de bijnaam Garden State. New Jersey heeft een oppervlakte van 22.608 km² en ongeveer 9 miljoen inwoners.

Nevada – Amerikaanse staat

Nevada, staat in het oosten van Amerika met de bijnaam 'The Silver State'. Nevada heeft een oppervlakte van 286.585 km² en ruim 3 miljoen inwoners. Carson City is de hoofdstad van de stad.