Week van de koloniale geschiedenis

De grootste camera ter wereld (1900)

In 1900 bouwde fotograaf George R. Lawrence een enorme fotocamera zodat hij een foto kon maken van de locomotief de Alton Limited en alle wagons die de locomotief wist te trekken. Om dit te doen moest hij op een flinke afstand gaan staan en daarom had hij een krachtige fotocamera nodig. De camera woog maar liefst 640 kilo. De foto die Lawrence maakte werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling in Parijs. Hij won er een prijs mee. Zijn camera noemde hij de Giant Mammoth Camera.

Als fotograaf maakte George R. Lawrence verder naam doordat hij ontwikkeling doorvoerde in de luchtfotografie. Zo bond hij bijvoorbeeld camera’s aan vliegers en maakte hij als een van de eersten foto’s vanuit luchtballonnen.

Boek: De beste beelden van de beroemdste fotografen uit de geschiedenis van de internationale fotografie
- advertentie -
De foto die Lawrence met de camera maakte
De foto die Lawrence met de camera maakte
De grootste camera ter wereld (1900)
De grootste camera ter wereld (1900)
Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: