Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De structuur van het Romeinse leger in 3 minuten

Het Romeinse leger was berucht en beroemd. Wie zich in de samenstelling van de legers van de Romeinen verdiept, komt nogal wat termen tegen. Wat is bijvoorbeeld een legioen? En wat is het verschil tussen een legionair en een centurion? Wat is de taak van de tesserarius?

- ad -

De begrippen vliegen je om de oren: contubernium, centuria, optio, enzovoort. Voor wie even de weg kwijtraakt is onderstaande animatie een uitkomst. Daarin wordt – in amper drie minuten – in woord en beeld uitgelegd hoe het Romeinse leger vroeger was opgebouwd.

Meer berichten over het Romeinse Rijk
Tip: Meer historische animaties
Overzicht van boeken over het Romeinse Rijk

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Roet in het eten gooien

  Roet in het eten gooien

  De uitdrukking ‘roet in het eten gooien’ houdt in dat iemand een leuke activiteit bederft. Het plezier is vergald of een gepland evenement kan niet meer doorgaan. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat Willem van Oranje met zijn verzet tegen …Lees bericht »
 • De Nubische koningen van Egypte

  De Nubische koningen van Egypte

  Nubië, Kush en Napata: de drie namen verwijzen naar enkele steden bij het vierde cataract in de Nijl. Zeg maar noordelijk Soedan. Omdat hier goud werd gewonnen, hadden de Egyptenaren er ruimhartig belangstelling voor. De koningen van de Achttiende Dynastie plaatsten het …Lees bericht »
 • De Bonbon-aanslag (1938)

  De Bonbon-aanslag (1938)

  De Oekraïense nationale beweging is de laatste maanden vaak in het nieuws geweest. Niet alleen omdat zij een van de drijvende krachten was achter het verdrijven van de corrupte president Viktor Janoekovitsj, maar ook omdat zij door de Russische propaganda …Lees bericht »
 • De Gulf Oil bomaanslag

  De Gulf Oil bomaanslag

  In de nacht van 14 op 15 maart 1971 woedde er een flinke brand op het terrein van Gulf Oil in de Rotterdamse Europoort. Een toevoerleiding naar de opslagtanks was op het eerste oog spontaan ontploft. De brand was een …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!