Week van de koloniale geschiedenis

‘Drie Duitsers gedrogeerd tijdens WK-finale 1966’

Drie voetballers van West-Duitsland zijn na afloop van de WK-finale van 1966 positief getest op doping. Dat stelt tijdschrift Der Spiegel op basis van een officieel document van een WK-official.

Engeland won de finale met 4-2 van West-Duitsland
Na de door West-Duitsland verloren WK-finale werden drie spelers van West-Duitsland positief getest op doping. Welke spelers dat precies waren is niet vermeld. De Russische WK-official Mihailo Andrejevic verstuurde zijn lang geheim gebleven rapport pas maanden na afloop van de finale naar de FIFA.

Bij de drie Duitsers zouden sporen van efedrine zijn aangetroffen. Dit middel stond destijds op de lijst van verboden middelen. West-Duitsland verloor de finale van 1966 met 4-2 van gastland Engeland. Spelers werden tijdens dit toernooi voor het eerst gecontroleerd op doping.

Lees ook: ‘Doelpunt finale WK 1966 terecht toegekend’

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: