Dark
Light

Enorm ei uitgestorven olifantsvogel geveild

Auteur:
1 minuut leestijd

Het ei van de olifantsvogel – Foto: Christie’s
Bij veilinghuis Christie’s in Londen wordt volgende maand een reusachtig ei geveild. Het gaat om een ei van een zogenaamde olifantsvogel.

De vogelfamilie is inmiddels uitgestorven. De soort kwam alleen voor op het eiland Madagaskar en de eieren van het dier konden tot vierendertig centimeter groot worden.


Het ei dat geveild wordt, werd in de zeventiende eeuw gevonden en heeft een doorsnede van eenentwintig centimeter. Het ei is daarmee ongeveer 120 keer zo groot als een kippenei.

Christie’s verwacht dat het ei tussen de 20.000 en 30.000 pond zal opbrengen.

Wanneer de vogel precies is uitgestorven is niet precies bekend. Vermoed wordt dat dit tussen de veertiende en de zeventiende eeuw gebeurde. De vogel wordt onder meer genoemd in verhalen over de reizen van Marco Polo. De olifantsvogel kon tot 3,5 meter lang worden. Volgens Christie’s is het daarmee de grootste vogel die ooit heeft geleefd.

In het Museon in Den Haag is een reconstructie van de uitgestorven vogel te vinden.

Beoordeel dit bericht

Score: van 5 ()

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×