‘Er is nog een levende Nederlandse nazi-misdadiger’

Efraim Zuroff - Foto: CC
Efraim Zuroff – Foto: CC
Volgens het Simon Wiesenthal Centrum is er, naast Siert Bruins, nog een levende Nederlander die oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd. De directeur van het centrum, Efraim Zuroff, zei dat afgelopen weekend in dagblad Trouw.


Het Simon Wiesenthal Centrum zegt nieuwe informatie te hebben over deze Nederlander die oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd. De man zou woonachtig zijn in Nederland en al eerder zijn veroordeeld. De naam van de man is niet bekendgemaakt.

Volgens het Parket Oost-Nederland van het Openbaar Ministerie, dat oorlogsmisdaden onderzoekt, staat de man niet op de Nederlandse lijst van gezochte oorlogsmisdadigers. Op die lijst staat momenteel alleen nog de 92-jarige Siert Bruins.

Deze Siert Bruins staat maandag in het Duitse Hagen terecht voor een moord die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog op een verzetsman zou hebben gepleegd. In Nederland werd hij vanwege oorlogsmisdaden na de oorlog al ter dood veroordeeld, maar hij vluchtte toen naar Duitsland dat hem nooit heeft willen uitleveren.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

2 Comments Join the Conversation →