‘Everly Brother’ Phil op 74-jarige leeftijd overleden

The Everly Brothers, Phil (links) en Don - Foto: CC/Savannah Grandfather
The Everly Brothers, Phil (links) en Don – Foto: CC/Savannah Grandfather
Phil Everly die samen met zijn broer Don het succesvolle zangduo ‘The Everly Brothers’ vormde is vrijdag op 73-jarige leeftijd overleden.


Het zangduo boekte met name in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw veel succes. The Everly Brothers stonden bekend om hun harmonieuze zangpartijen. De twee broers lieten zich inspireren door zowel rock-‘n-roll als popmuziek en country.

Phil was de jongste van de twee broers die opgroeiden in een muzikale familie. De ouders van de broers, Ike en Margaret Everly, waren countrymuzikanten en vanaf de jaren veertig trad de familie geregeld op in een radioprogramma. Phil en Don trokken in de jaren vijftig naar Nashville waar ze een single opnamen met Chet Atkins. Die werd echter geen succes.

Het succes kwam korte tijd later alsnog. De boers werden gecontracteerd door het Cadence Records-label en hun tweede single, Bye Bye Love, werd een enorme hit. De broers zouden uiteindelijk tientallen hits scoren. Enkele voorbeelden van bekende nummers van The Everly Brothers zijn Cathy’s Clown, When Will I Be Loved en All I have to Do Is Dream.

- advertentie -

De broers inspireerden onder meer The Beatles, Beach Boys en de Byrds. Ze behoorden bij de eerste tien artiesten die een plek kregen in de Rock and Roll Hall of Fame in Oakland.

Phil Everly leed al geruime tijd aan de longziekte COPD.

Everly Brothers – Gone, Gone, Gone

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: