Dark
Light

‘Everly Brother’ Phil op 74-jarige leeftijd overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
The Everly Brothers, Phil (links) en Don - Foto: CC/Savannah Grandfather
The Everly Brothers, Phil (links) en Don - Foto: CC/Savannah Grandfather

The Everly Brothers, Phil (links) en Don - Foto: CC/Savannah Grandfather
The Everly Brothers, Phil (links) en Don – Foto: CC/Savannah Grandfather
Phil Everly die samen met zijn broer Don het succesvolle zangduo ‘The Everly Brothers’ vormde is vrijdag op 73-jarige leeftijd overleden.


Het zangduo boekte met name in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw veel succes. The Everly Brothers stonden bekend om hun harmonieuze zangpartijen. De twee broers lieten zich inspireren door zowel rock-‘n-roll als popmuziek en country.

Phil was de jongste van de twee broers die opgroeiden in een muzikale familie. De ouders van de broers, Ike en Margaret Everly, waren countrymuzikanten en vanaf de jaren veertig trad de familie geregeld op in een radioprogramma. Phil en Don trokken in de jaren vijftig naar Nashville waar ze een single opnamen met Chet Atkins. Die werd echter geen succes.

Het succes kwam korte tijd later alsnog. De boers werden gecontracteerd door het Cadence Records-label en hun tweede single, Bye Bye Love, werd een enorme hit. De broers zouden uiteindelijk tientallen hits scoren. Enkele voorbeelden van bekende nummers van The Everly Brothers zijn Cathy’s Clown, When Will I Be Loved en All I have to Do Is Dream.

De broers inspireerden onder meer The Beatles, Beach Boys en de Byrds. Ze behoorden bij de eerste tien artiesten die een plek kregen in de Rock and Roll Hall of Fame in Oakland.

Phil Everly leed al geruime tijd aan de longziekte COPD.

Everly Brothers – Gone, Gone, Gone

Beoordeel dit bericht

Score: van 5 ()

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×