Dark
Light

Harry Muskee (1941-2011) – Zanger Cuby + Blizzards

1 minuut leestijd

De Drentse muzikant Harry Muskee is maandag 26 september 2011 op 70-jarige leeftijd overleden. Het management van zijn band Cuby and the Blizzards heeft dat bekendgemaakt.

Harry Muskee – Still YouTube
Harry Muskee wordt op 10 juni 1941 geboren in Assen. Op jonge leeftijd wordt hij al een liefhebber van de blues. In 1964 richt hij, in een boerderij in Grolloo, de band blusband Cuby & the Blizzards op. Belangrijkste leden van de band zijn dan Harry Muskee, Eelco Gelling, Helmig van der Vegt en Herman Brood. Met het debuutalbum Desolation wint de band direct een Edison. Ook de plaat Groeten uit Grolloo wordt goed ontvangen.

De band scoorde hierna zowel in binnen- als buitenland hits met klassiekers als Window Of My Eyes, Somebody Will Know Someday, Another Day Another Road en Appleknockers Flophouse. Nummers die ieder jaar nog terug te horen zijn in de Top2000 op Radio2.

De band werd in 1972 opgeheven, maar hierna nog verschillende keren nieuw leven ingeblazen. Frontman Harry Muskee trad na 1972 onder meer op onder de namen Harry Muskee Band en later Muskee. Sinds halverwege de jaren negentig trad de band weer op onder de naam Cuby and the Blizzards en maakten oud-leden als Herman Deinum, Helmig van der Vegt en Hans Lafaille weer deel uit van de band.

Muskee werkte de laatste maanden van zijn leven samen met Daniël Lohues aan een plaat. Teksten en muziek voor het album, dat Dogs Found zou gaan heten, waren al gereed. Het was de bedoeling dat het album deze maand opgenomen zou worden. In augustus werd Muskee echter ziek en in de weken hierna werd hij almaar zieker. Dinsdag overleed hij op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In 2007 ontving Muskee een Gouden Harp voor zijn hele oeuvre. Juni dit jaar werd in de oude boerderij van Harry Muskee in Grolloo een museum geopend dat gewijd is aan Cuby and the Blizzards.

Overzicht van Muziek van Cuby + Blizzards
DVD: Cuby & The Blizzards – Live

×