Dark
Light

Gedichtenproject bij Herinneringscentrum Westerbork

Auteur:
1 minuut leestijd

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
In Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt op zondag 5 februari de multimedia expositie Tragedies to remember geopend, een gedichtenproject geschreven door Edjo Frank.

Edjo Frank (1949) schreef poëzie die is gebaseerd op de geschiedenis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, waarbij het grootste deel van zijn familie werd omgebracht in Auschwitz en andere vernietigingskampen. Het is een serie sobere en scherp getekende kleine gedichten in de Haiku vorm.Deze Engelse gedichten heeft Frank daarna opnieuw in het Nederlands geschreven. Hij omschrijft ze als ‘kleine Joodse gedichten over wanhoop en hoop’.

De expositie bestaat uit een documentaire met zestien “oude” en “nieuwe” Nederlanders, die ieder een gedicht voordragen, gecombineerd met filmbeelden uit het Rotterdam van voor 1940 en uit de eerste oorlogsjaren. Er is een video-installatie met de poëzie van Frank en linosneden door de Dordtse beeldend kunstenares Diana van Hal. Foto’s en documenten uit het familiearchief van Frank completeren deze bijzondere tentoonstelling.

De expositie is te zien tot en met 25 maart a.s. De entree is inbegrepen in de toegangsprijs van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

×