Goede Hoop – Televisieserie over geschiedenis Zuid-Afrika

Zeven weken lang staat de NTR in de televisieserie Goede Hoop stil bij de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Sinds Jan van Riebeeck er in 1652 voet aan wal zette, speelde Nederland een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van het Afrikaanse land.

Eerder maakte de NTR al de series De Gouden Eeuw en De IJzeren Eeuw. Nu is dus Zuid-Afrika aan de beurt.
Net als de voorgaande series is de presentatie in handen van Hans Goedkoop. De serie maakt deel uit van een groot multimediaal project met onder meer een tentoonstelling in het Rijksmuseum. De NTR over de televisieserie:

“Het is een verhaal van overheersing, uitbuiting en racisme, maar ook van assimilatie, vrijheidsstrijd en emancipatie; een verhaal dat zich uitstrekt van VOC-mentaliteit tot Boerenoorlogen en Apartheid.”

De zevendelige serie, waarvoor negen weken lang in Zuid-Afrika werd gefilmd en anderhalf jaar research is gedaan, gaat donderdag (23 maart) van start. Bij de serie verschijnt een boek van de hand van historicus Bas Kromhout: De Goede Hoop – 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika.

- advertentie -

Boek: De Goede Hoop – 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: