Dark
Light

Grace Kelly: Prinses en stijlicoon

1 minuut leestijd
Publiciteitsfoto van Grace Kelly uit 1954
Publiciteitsfoto van Grace Kelly uit 1954

Prins Albert van Monaco heeft dinsdag in Paleis Het Loo een tentoonstelling over zijn moeder, Grace Kelly, geopend. De tentoonstelling die eerder al te zien was in Parijs, Moskou, Rome en Sao Paulo heeft als titel Grace Kelly: Prinses en stijlicoon.

Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Grace Kelly (Paleis Het Loo)
De prins opende de tentoonstelling door samen met koning Willem-Alexander een portret van Grace Kelly te onthullen.

Filmster en prinses

Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco.

Ze werd in 1929 geboren als Grace Patricia Kelly en trouwde met prins Reinier III van Monaco. In 1958 werd uit dit huwelijk prins Albert geboren.

Enkele bekende films waarin het stijlicoon te zien is zijn To Catch a Thief, High Noon en High Society. Volgens Paleis Het Loo worden de professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen. In de tentoonstelling is onder meer de bruidsjurk van de prinses te bewonderen.

×