Dark
Light

‘Greece is’ – Magazine over ontstaan democratie

Auteur:
1 minuut leestijd
Griekenland en democratie
Perikles spreekt de volksvergadering van Athene toe. De Atheense volksvergadering geldt in het westen als het oervoorbeeld van democratisch bestuur.

De Griekse krant Kathimerini startte deze zomer met de reeks magazine-gidsen ‘Greece is’ met daarin up-to-date informatie over geschiedenis, natuur, gastronomie, nachtleven en culturele evenementen van Griekse bestemmingen.

Greece is Democracy
Greece is Democracy
De twee eerste uitgaven van ‘Greece is’ gingen over Athene en Santorini. In de nieuwste editie gooit de redactie het over een andere boeg en staat de democratie centraal. Een geschiedenisles in de vorm van een glossy dus – want de advertenties voor hotels, restaurants en luxe goederen ontbreken niet in het 164 pagina’s tellende magazine.

Storend zijn die advertenties niet, want de inhoud van het magazine is interessant en verrassender dan een traditionele reisgids. De uitgave ‘Greece is Democracy’ verkent de eerste stadia en de evolutie van de moderne democratie aan de hand van historische bezienswaardigheden en samenvattingen van iconische toespraken – waaronder de beroemde grafrede van Pericles.

Verder staat het magazine vol met verhalen over de voorvaderen van de democratie en het dagelijks leven van de burgers van Athene en hun prestaties op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, handel en filosofie. Een fotoreportage illustreert de locaties waar de belangrijkste hoofdstukken in de geschiedenis van de Atheense democratie werden geschreven.

Het is de bedoeling van Kathimerini om in het ‘Greece is’-project uiteindelijk het hele land aan bod te laten komen.

~ Natascha NeefParakalo

×