Dark
Light

‘Gute nacht freunde’ van stof ontdaan

Auteur:
1 minuut leestijd
Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette
Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette (CC0 - Pixabay - realworkhard)

Al 35 jaar lang begint het radioprogramma Met het Oog op Morgen met een stuk uit het lied ‘Gute Nacht Freunde’ van de Duitse zanger Reinhard Mey. Sinds donderdagavond klinkt een aangepaste versie.

De redactie van het radioprogramma was van mening dat de oude versie te stoffig was en niet meer bij de tijd was. “Je hoorde de ruis er doorheen”, aldus een medewerker van het actualiteitenprogramma. Het lied vervangen door een geheel andere tune dat was een brug te ver. Dat bleek vorig jaar nog toen de redactie bij wijze van 1 april-grap aankondigde de tune te gaan wijzigen. Luisteraars reageerden massaal. De tune wijzigen bleek voor veel luisteraars een soort heiligschennis.

Sinds donderdagavond klinkt dus een aangepaste versie van de originele tune. De zang van Reinhard Mey is behouden gebleven maar de muziek is wat ‘opgepimpt’. De nieuwe versie is gemaakt door het Metropole Orkest. Luisteraars horen vanaf nu meer violen en minder blazers. De opgefriste tune is gearrangeerd door Franck van der Heijden.

Boek: Goed afgestemd, 100 jaar radio

×