Dark
Light

Historische dramaserie ‘Wolf Hall’ te zien op NPO2

Gebaseerd op boeken Hilary Mantel
2 minuten leestijd
Anna Boleyn (Claire Foy) in Wolf Hall
Anna Boleyn (Claire Foy) in Wolf Hall

De NTR zendt vanaf aankomende maandag het zesdelige BBC-kostuumdrama Wolf Hall uit. De serie, gebaseerd op romans van schrijfster Hilary Mantel (Wolf Hall en Bring up the bodies), speelt zich af in de tijd van de Engelse koning Hendrik VIII, en is zes keer genomineerd voor een Emmy Award, waaronder die van beste miniserie.

Wolf Hall brak in Engeland verschillende kijkcijferrecords. De serie werd gemiddeld bekeken door 4,4 miljoen kijkers, het grootste kijkersaantal voor een tv-serie op BBC2 sinds 2002.

Schrijfster Hilary Mantel was ook positief over de serie:

‘Ik had hoge verwachtingen van de serie en het resultaat gaat die echt te boven. Het verhaal wordt geweldig verteld, door prachtige acteurs. Er zijn geen clichés gebruikt, het is echt op een originele manier gedaan. De serie vertelt het verhaal zoals ik het heb geschreven, de serie heeft echt de juiste toon. En Mark Rylance speelt Cromwell fascinerend, zijn grip op de kijker wordt iedere aflevering groter.’

De afleveringen zijn steeds op NPO2 te zien en beginnen om 23.00 uur.

De miniserie Wolf Hall op DVD

Trailer van de serie

Afleveringen van ‘Wolf Hall’

Aflevering 1: The Three Card Trick – 9 november

Damian Lewis als koning Hendrik VIII
Damian Lewis als koning Hendrik VIII
De Engelse koning Hendrik VIII probeert wanhopig zijn huwelijk met Katharine van Aragon te ontbinden, maar de inspanningen van de kardinaal om de paus hiervan te overtuigen werpen geen vruchten af. Tot ontsteltenis van Thomas Cromwell, wordt zijn baas ontslagen als kanselier en gedwongen zijn paleis op York Place te ontvluchten.

Aflevering 2: Entirely Beloved – 16 november

Kardinaal Wolsey heeft het hof gedwongen verlaten en reist af richting het noorden naar zijn aartsbisdom. Terug in het hof, begint Hendrik Cromwell op te merken, zijn eerlijke en open manier van praten te waarderen en zijn loyaliteit naar de kardinaal te bewonderen.

Aflevering 3: Anna Regina – 23 november

Ondanks het gebrek aan een officiële titel, wordt steeds meer van Cromwell verwacht dat hij de zaken van de koning regelt.

Aflevering 4 The Devil’s Pit – 30 november

Anne bevalt van een dochtertje, Elizabeth, en Hendrik doet weinig moeite om zijn teleurstelling te verbergen. Ondertussen voorspelt de ‘Heilige Maagd van Kent’, Elizabeth Barton, dat Hendrik binnen een jaar zal sterven als hij met Anne Boleyn trouwt. De spionnen van Cromwell weten dat zij uitkijkt naar nieuwe kandidaten voor de troon.

Aflevering 5: Crows – 7 december

Anne is weer zwanger en nu ze niet op het hof is, begint Henry Jane Seymour op te merken. De koning doet mee aan een steekspel en het wordt Cromwell pijnlijk duidelijk hoe fragiel zijn positie is.

Aflevering 6: Masters of Phantoms – 14 december

Anne’s macht neemt snel af en haar vijanden komen bijeen.

De miniserie Wolf Hall op DVD

×