Dark
Light

Prinses Beatrix en prins Albert (1960)

Auteur:
1 minuut leestijd

Op 7 juni 1960 woonden prinses Beatrix en prins Albert in Utrecht de zogenaamde M-dag-U bij. Tijdens deze dag werd door Unicef onder meer aandacht gevraagd voor de levensstandaard van kinderen in arme landen. De Nederlandse prinses en Belgische prinses woonden onder meer een defilé van twintigduizend M(elk)-brigadiers bij.

Kinderen konden destijds lid worden van deze brigade als ze genoeg melk gedronken hadden. De ‘stoere’ brigade was in het leven geroepen om melk van zijn ‘kinderachtige’ imago te verlossen. Wie bij de brigade wilde moest in een logboek bijhouden hoeveel extra glazen er gedronken waren.

De Belgische prins en Nederlandse prinses woonden de manifestatie bij en getuige de foto hadden ze het wel naar hun zin. Tijd vliegt. Drieënvijftig jaar later zijn zowel Beatrix als Albert weer prinses en prins na respectievelijk drieëndertig jaar koningin en twintig jaar koning te zijn geweest. Beiden deden dit jaar troonsafstand. Koning Albert II deed dat zondag. Zijn zoon Filip / Philippe mag zich nu koning der Belgen noemen.

×