KlussenKlussen

Hoofd geschiedenis Rijksmuseum nieuwe directeur Mauritshuis

Het huidige hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum, Martine Gosselink, is per 1 april algemeen directeur van het Mauritshuis in Den Haag. Ze volgt voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker op die het Mauritshuis recent verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

- ad -

Bij het Rijksmuseum gaf Gosselink leiding aan de historische programmering van het Rijksmuseum. Ze hield zich onder meer bezig met de vaste opstelling, het aankoopbeleid, herkomstonderzoek naar de koloniale collecties en ze organiseerde de jaarlijkse Nacht van de Geschiedenis. Vóór haar werk bij het Rijksmuseum was ze werkzaam als mede-eigenaar van cultureel collectief De Nieuwe Collectie. Sinds 1995 realiseerde zij tentoonstellingen, publicaties en culturele projecten voor musea in onder meer Nederland, New York, Iran en Sri Lanka.

De nieuwe directeur van het Mauritshuis over haar verhuizing naar Den Haag:

“Wat Vermeers ‘Meisje met de parel’ voor het Mauritshuis is, is het Mauritshuis voor Den Haag, voor Nederland en voor de rest van de wereld: een net zó wonderschone parel. Straks zie ik haar elke dag, en met mij een rijk geschakeerd publiek dat zal komen voor de sublieme kunst èn voor de historie van het museum. Ik verheug mij enorm om het Mauritshuis, met zijn buitengewoon krachtige collectie, samen met mijn nieuwe collega’s van alle kanten te laten stralen”.

Boek: Uit de doeken. Een biografie van het Mauritshuis

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las