Berichten over het Rijksmuseum in Amsterdam. Nieuws over tentoonstellingen, nieuwe aankopen en projecten en boeken over het beroemdste museum van Nederland.
Het Rijksmuseum in Amsterdam werkt momenteel aan een tentoonstelling over het Nederlandse slavernijverleden. Het museum zal zowel stilstaan bij de koloniale periode in zowel Brazilië, Suriname en het Caribisch gebied, als in Zuid-Afrika en Azië.
Astronaut André Kuipers heeft maandag een Nederlandse vlag, die hij had meegenomen naar het internationale ruimtestation ISS, overhandigd aan het Rijksmuseum.
Het Rijksmuseum heeft een schilderij van Bartholomeus Spranger gekregen van kunsthandelaar en verzamelaar Bob Haboldt. Het gaat om het op koper geschilderde werk Engelen dragen het lichaam van...
Per 1 juli is Valika Smeulders hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum. Zij is sinds 2017 conservator geschiedenis bij het Rijksmuseum en maakt samen met een team van conservatoren de tentoonstelling Slavernij.
Het huidige hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum, Martine Gosselink, is per 1 april algemeen directeur van het Mauritshuis in Den Haag. Ze volgt voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker op.
Het gaat om 'Cimon en Pero' uit circa 1655, het grootst bekende doek van de jong gestorven Willem Drost van wie het Rijksmuseum tot nu toe geen schilderij had.
Het Rijksmuseum in Amsterdam toont vanaf woensdag een gouden beker uit 1610. Het gaat volgens het museum om de “belangrijkste schat van de Oranjes ooit”.
Het Nachtwacht-onderzoek richt zich onder meer op vragen met betrekking tot de oorspronkelijke opdracht, Rembrandts materialen en schildertechniek, de impact van eerdere behandelingen en latere ingrepen en naar de veroudering, degradatie en toekomst van het schilderij.